Az emberi számítás

Human 2 Human

Human 2 Human

A tréning az utcán hever

2018. szeptember 26. - Pankotai Balázs

streettraining_kicsi.jpgRitka az olyan kezdeményezés a tréningpiacon, amely nem módszertani értelemben vagy témáját tekintve hoz újat. Most egy ilyet mutatok.

A Flow Alapítvány első alkalommal rendezi meg a Street Traininget, amellyel azt tűzte ki célul, hogy minél több ember számára hozzáférhetővé teszi a tréningeket, ezáltal a fejlődés lehetőségét.

A tréningek hagyományosan a cégek világában léteznek: céljuk, hogy egy-egy témát körüljárjanak szimulált körülmények között, majd megpróbáljanak párhuzamokat találni, tanulságokat levonni a dolgos mindennapokra. Az embereket van, hogy küldik ezekre, de olyan is, hogy ők választják maguknak. Ez utóbbi esetben az irányadó az lehet, hogy a teljesítményértékelő beszélgetésükön milyen fejlesztési irányban állapodtak meg a vezetőjükkel, de vannak "szabadon választható" képzések is a nagyobb cégek palettáin. Sajnos sok olyan szervezet van, ahol a tréning az egyetlen válasz arra, ha felmerül egy fejlesztési igény, pedig minden kérdésre nem tud jó választ adni.

Van, amikor szitokszóként használják a dolgozók a tréninget, és több oka is lehet annak, ha lesújtó a vélemény a fejlesztő folyamatról:

  • lehet, hogy valóban silány minőségű :)
  • a "kötelező gyakorlatok", mint pl. egy tűzvédelmi oktatás, ritkán népszerűek
  • végül: ha valami nincs előkészítve, csak "menjünk el tréningezni / csapatépíteni", abból sok értelmes nem szokott kisülni

Ne higgyétek, hogy akkor az egész műfajt a szemétdombra kell vetni! A titok az előkészítettség és a jó szakemberek. A most szombati (szeptember 29.) Street Training rendezvényen olyanok is belekóstolhatnak a tréningek világába, akik se nem választhatnak a munkahelyükön, se nem küldik őket ilyenekre. A szervezők kimondott célja ugyanakkor nem önmagában ennyi, hanem az, hogy az önfejlesztés kultúráját terjesszék. Összehozni erre fogékony embereket, hogy találjanak egy témát, elmélyülhessenek benne, aztán beszélgethessenek a többiekkel, hogy ki mit élt meg.

Ha kedvet kaptál, fontos tudnod, hogy bár majd' 500-an jelentkeztek eddig, lehet még regisztrálni: 4 idősávban 49 program közül választhatsz (habár van, ahol már csak várólistára lehet kerülni). A legnépszerűbb témák között van az önismeret, egymás megismerése, kommunikáció, tudatosság, de ezeken kívül is széles a paletta.

Másfél órától ugyan nem kell sorsfordító változást várni, de ha egy kicsi impulzus ér, már megérte rászánnod. Itt tudsz jelentkezni a tréningekre - köztük az enyémre is, a 16 órás sávban.

A bejegyzés trackback címe:

https://human2human.blog.hu/api/trackback/id/tr3414263529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása